COURTYARD AT

ALASKA JUNCTION

Sophisticated mid-century-style new build with indoor/outdoor focus

This sophisticated, 4-bedroom, 5-bath West Seattle residence has mid-century modern design elements. Built around a partially covered courtyard, the home has massive window walls on three sides that open wide to face the courtyard, bathing the interior with light, bringing the outdoors inside and offering outdoor living throughout the seasons. An atrium cascading down slate steps in the entry adds an additional outdoors element.

A professional cook’s kitchen with Thermador appliances and high-end amenities, including an 11-foot-long waterfall-style island, a double oven with a warming drawer and two dishwashers, is at the heart of Courtyard. The living room has a custom European-plaster fireplace and a wet bar, and at the opposite end of the house there’s a spacious den/library off a formal dining room.

On the family floor, the over-sized master suite features a sunset-view balcony, soaking tub and immense executive walk-in closet. Two kids’ bedrooms have a space-saving Jack-and-Jill bath, and the family room features a wall cut-out that overlooks the entry.

We designed the home with maximum flexibility: Several rooms can be adapted to guest quarters, office space or additional bedrooms, with one configuration even allowing for two separate master suites, making Courtyard ideal for multi-generational living. Courtyard is a certified Built Green home, and its low profile helps it blend harmoniously into the neighborhood.

1_Cool2.jpg
2.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
15.jpg
17.jpg
19.jpg
20.jpg